روانشناسي

 
 
وسايل الكترونيكي و خواب كودك
|

شواهد زيادي نشان داده اند كه خواب ضعيف در كودكان با مسائل بسياري مرتبط است كه از آن جمله مي توان به آموزش ناصحيح آكادميكي، ضعف احساس و قوانين رفتاري ناصحيح اشاره كرد. اما چگونه مي توان ميزان خواب كودكان را افزايش داد و علاوه بر آن سطح كيفيت آن را نيز ارتقا بخشيد؟

تغييراتي كه در نوع مديريت خواب كودكان توسط والدين صورت مي گيرد (مثلا زودتر به رختخواب رفتن و يا اوقات خواب منظم، بسيار تاثيرگذار هستند اما اغلب پياده سازي آن در زندگي هاي پرمشغله خانواده هاي امروزي كاري مشكل است. ايجاد تغييراتي در محيط اتاق خواب يكي از راه هاي ارتفاي سطح كيفيت خواب در كودكان مي باشد.

يكي از تغييراتي كه توسط بسياري از محققان و گروه هاي حرفه اي از جمله انجمن بهداشت آمريكا (۲۰۱۲) پيشنهاد شده است، محدود كردن مدت زمان حضور كودكان در اتاق خواب در حال استفاده از كامپيوترها، گوشي هاي هوشمند و تماشا كردن تلويزيون است. دليل واضح و منطقي براي اين پيشنهاد اين است كه استفاده از اين وسيله در طول شب مي تواند دليلي براي بيدار ماندن كودكان و ديرتر به رخت خواب رفتن آنها باشد.

اما دليل ديگري نيز در اين ميان وجود دارد. تحقيقات اخير نشان مي دهد كه قرار گرفتن در معرض نورهاي آبي رنگي كه از مانيتور منتشر مي شود مي تواند باعث كاهش ملاتونينن در بدن انسان شود كه نهايتا منجر به كم خوابي و بي خوابي مي شود (كاگوژن ۲۰۱۱) بنابراين استفاده از اين نوع دستگاه ها نه تنها سطح كيفيت خواب در كودكان را كاهش مي دهد بلكه باعث مي شود حتي زماني كه كودكان استفاده از اين دستگاه ها را متوقف كردند و نيز توانند به محض رفتن به رخت خواب، به خواب بروند مجبور كردن كودكان به كاهش مدت زماني آن ها از اين دستگاه هايي مثل كامپيوترها استفاده مي كنند و يا به تماشاي تلويزيون مي پردازند ممكن است كمي مشكل باشد اما اين عمل براي انها بسيار سودمند است به خصوص براي آن دسته از كودكاني كه مشكلات يادگيري و رفتاري نيز دارند.

منبع:كانون مشاوران ايران-وسايل الكترونيكي و خواب كودك



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/2/30 
زمان : ۰۷
[ ]